Farmasi üyelik web sitesidir
Resmi siteye www.farmasi.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz

FARMASİ ÜRETİMDE ROBOTLARA YATIRIM YAPIYOR

Temelleri Dr. Cevdet Tuna tarafından 1950 yılında atılan, ilaç ve kozmetik firması Farmasi, günümüzde 3. kuşak olarak Tan-Alize markasıyla kozmetik ürünlerinin üretimini, Farmasi markasıyla da “Network Marketing” ürünleri üzerine yurt içi ve yurt dışında pazarlama faaliyetleri yürütüyor.

Farmasi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tuna, İstanbul Ömerli’deki 200 bin metrekarede yer alan Avrupa’nın en büyük entegre tesislerinde, plastik, lamine, toz dolumunda robotlardan faydalandıklarını, ayrıca ruj ve kalem üretim bölümlerinin de robot sistemiyle çalıştığını belirtiyor.

Tuna, “Robot yatırımları, bize el değmeden; hatasız, insansız, hijyenik ve hızlı ürün üretme avantajıyla birlikte rekabet avantajı sağladı.” diyor.

Şirketinizin yapılanmasını ve yakın dönem iş gündeminizi anlatmanızı rica ediyoruz.

Şirketimiz, Farmasi markasıyla “Network Marketing” ürünleri üzerine yurt içi ve yurt dışında pazarlama faaliyeti yürütmektedir. Bununla birlikte, babam Doktor Cevdet Tuna’nın temellerini attığı ilaç üretiminden gelen, günümüzde 3. kuşak olarak kozmetik ürünlerinin üretimine devam ettiğimiz Tan-Alize markamıza sahibiz. Tesisimiz, Ömerli’de doğanın içerisinde 200 bin metrekarede yer alan, Avrupa’nın en büyük entegre tesislerinden biridir. Yakın dönemdeki iş gündemimiz, Meksika ve Kanada olmak üzere, Amerika kıtasındaki en büyük yapılanmayı bir Türk şirketi olarak gerçekleştirmek. Bunun yanında yakın zamanda Almanya ve Malezya pazarına da giriş yaparak ihracat gerçekleştirme. Bununla birlikte, Türkiye’de pazar payında liderliğimizi uzun zamandır sürdürüyoruz.

Fabrikanızdaki robot uygulamaları hakkında bilgi verir misiniz? Üretimin hangi hattında robot ya da robotlardan yararlanıyorsunuz? Robot uygulamalarımız plastik, lamine, toz dolumlarımızda var. Bunun yanında, ruj ve kalem üretim bölümlerimiz de robot sistemiyle çalışmaktadır.

Robot yatırımı ihtiyacı nasıl doğdu? Ne zaman robotlu üretime geçtiniz?

5-6 senedir tesisimizde robotlarla çalışıyoruz, artırmak için de yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu yılki yatırımımız, dünya genelinde 15 milyon dolar civarında bulunuyor. Her sene yüzde 90’ı robotlar olan bu büyüklükte bir yatırıma imza atıyoruz.

Üretimin sonuçları ve avantajları neler oldu? Robot yatırımları size ne gibi bir katkı sağladı?

Robot yatırımları, bize el değmeden; hatasız, insansız, hijyenik ve hızlı ürün üretme avantajıyla birlikte rekabet avantajı sağladı.

Gelecek dönemde hangi alanlarda robot yatırımı gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?

6 ay içerisinde likit dolumlarımızda, robot ve rotatif hatlarımız devreye girecek. Network bölümümüzde de yakın zamanda robot uygulamasına geçmeyi planlıyoruz. Böylelikle kolilerimiz, tüketicilerimizin evlerine yeni bir robot uygulamasıyla kargolanacak.

Sanayinin Dijital Dönüşümü vizyonunuz nedir? Bu konuda attığınız adımlar nelerdir?

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin üretimin her alanına daha fazla nüfuz ettiği küresel bir ortamdayız. Bunun bilinciyle, içeride güçlü bir Bilgi Sistemleri ekibimiz var, ayrıca kalabalık bir outsource yazılımcı ekibiyle çalışıyoruz SAP sistemi vb. son teknolojik dijital sistemleri bünyemize kattık ve katmaya devam ediyoruz.

Deponuzda ne tür sistemlere, donanım ve yazılım çözümlerine yer veriyorsunuz? Bu çözümler depodaki operasyon süreçlerine, izlenebilirliğe, hıza ne tür katkılar sunuyor?

Depomuzda hızlı ve hatasız ürün toplamak için son teknolojik sistemlerden faydalanıyoruz, Pick/Put to light ışıklı ürün toplama sistemi ve yüksek hızlı tekerlekli kargo sorter sistemi sayesinde günlük 1 milyon ürün çıkarma kapasitemiz bulunuyor.

Sizi tanıyabilir miyiz? Akademik kariyerinizden ve profesyonel iş geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

Markamızın kurucusu Dr. Cevdet Tuna’dır. 71 yıllık bir firmayız. Ben 2. nesilim, 3. nesilde işin içerisinde, oğullarım yurt dışı için çalışıyorlar. Türk firmalarına tavsiyem şudur ki; korkmadan, yılmadan önce Türkiye’de altyapınızı kuvvetlendirip, sonrasında çalışma vizyonunuzu, tecrübeniz ve eğitiminizle harmanlayıp, sonraki kuşaklara aktarmaları olacaktır.

Farmasi Haberler Güncel haberleri takip edin !

Farmasi dünyanın en iyileri arasında...

1950’li yıllarda Dr. Cevdet Tuna’nın kurduğu, bugün ailenin üçüncü kuşak temsilcileri Sinan Tuna ve Emre Tuna tarafından yönetilen, ABD d...

Devamı...

Farmasi dünyaya açıldı, hedef ABD’de büyümek...

Türkiye nin en büyük yerli kozmetik markalarından Farmasi nin Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Tuna şirketin gelecek planlarını ve hedeflerini anlatt...

Devamı...

FARMASİ GÜVEN DAMGASI SAHİBİ İLK 10 FİRMADAN BİRİ...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Elektronik Ticarette Güven Damgası Tanıtım Toplantısı"nda güven d...

Devamı...

FARMASİ ÜRETİMDE ROBOTLARA YATIRIM YAPIYOR...

Temelleri Dr. Cevdet Tuna tarafından 1950 yılında atılan, ilaç ve kozmetik firması Farmasi, günümüzde 3. kuşak olarak Tan-Alize markasıyla ko...

Devamı...

Güncel Kampanyalar Güncel kampanya ve promosyonları takip edin !

xx
xx
xx
xx
xx
xx
xx
xx

ÜCRETSİZ BİLGİLENDİRME FORMU Bilgilerinizi bırakın...! Biz sizi arayalım...!

Hayallerinize giden yolda, daha hızlı
ilerlemeniz için sizlere yardımcı olalım...